“A szőlő szeretete és a borászkodás nálunk családi hagyomány.”
 
Már szüleim és nagyszüleim is szőlőtermeléssel és borkészítéssel foglalkoztak. Jelenlegi formájában borászatunkat 1994-ben alapítottuk, mikor megvásároltuk a gyöngyöspatai Bodics birtokot. Itt található jelenleg is pincénk és a borfeldolgozó, illetve palackozó üzemünk, emellett itt épült meg a vendégház is, ahol a borestjeink rendszeresen megrendezésre kerülnek.
A '94 utáni évek a pince helyrehozatalával, a környékbeli apró parcellák összegyűjtésével, a lepusztult ültetvények kivágásával és újak telepítésével – röviden a Birtok kialakításával teltek. Első borainkat a 2009–es év terméséből készítettük, melyből a Szürkebarát a család régi ültetvényéről, a Kékfrankos szüleim házi kertjéből, míg a Merlot felvásárlásból származott. 2011 volt az igazi áttörés éve. Közel 5 hektár három éves telepítésről és 2 hektár idősebb ültetvényről szüreteltünk kiváló  minőségű termést, és készítettünk borokat mind családunk, mind pedig a minőségi borkedvelők legnagyobb örömére.
Kézműves borászat vagyunk, így nálunk nincsenek hatalmas gépsorok és tömegtermelést célzó eszközök. Ehelyett kézi munkával állítjuk elő borainkat egészen a szőlő művelésétől, a borkészítési eljárásokon keresztül a palackozásig, hogy a legjobb minőséget garantálhassuk a borkedvelő közönségnek.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Gyöngyöspatán, a Havas-hegy lábánál lévő pincészetünkben és borházunkban, ahol több mint 20 fajta kézműves borból választhatnak ízlésük és igényük szerint.

 

A  rendezvények fül alatt megtalálhatják, mikor lesz legközelebbi borvacsoránk, illetve, hogy mely rendezvényeken tudnak velünk személyesen is találkozni.
Hírek, Érdekességek