Hitvallásunk:
 

Igényes szőlőtermesztéssel, alacsony tőketerheléssel és minimális agrokémiával, a Borászatban hagyományos eszközök és eljárások alkalmazásával kiváló minőségű kézműves borok megalkotása.
Kézműves borászat vagyunk, egészen a szőlő műveléstől a borkészítési eljárásokig. Kézi munkával történik nemcsak a szüret, de a feldolgozási műveletek, majd a palackozás, a dugózás és a címkézés is. Kézművességünk alapgondolata, hogy boraink készítéséhez a minimális kénen kívül nem használunk fajélesztőket, borászati vegyszereket, tartósító anyagokat. Boraink beltartalmi értékeit, mely az adott évre jellemző, nem módosítjuk, nem növeljük a cukor vagy savtartalmat.
Mivel a borkészítés során nem használunk fel semmilyen vegyi anyagot, a tisztulási, ülepedési folyamat lényegesen hosszabb. Megvárjuk, míg a természetes ülepedés után a következő év március-áprilisra maguktól letisztulnak a boraink, s csak ezután palackozzuk őket. A megfelelő szüreti időpont megválasztásával és a kíméletes feldolgozással elérjük, hogy boraink a szép illatok, friss ízek mellett a megfelelő testességgel is rendelkezzenek. A késői szüret miatt boraink gyakran magas alkohollal és az erjedés után a bennük maradó természetes szőlőcukor miatt édes ízhatással rendelkeznek.
Széles borválasztékunkban megtalálhatóak a Mátrai borvidékre jellemző hagyományos fajták, mint az Olaszrizling, Szürkebarát, Rizlingszilváni, Zenit, Muskotály, valamint világfajták is, mint a Chardonnay, Sauvignon blanc. Vörösöknél a Kékfrankos, Turán mellett a Merlot, Pinot noir, Blauburger és a Cabernet fajták. Rozébort Kékfrankosból és Cabernet sauvignonból, míg Sillerbort kizárólag Cabernet sauvignonból készítünk.
Kihasználva a sok fajta kínálta lehetőséget, a „PATA vezér” névre keresztelt fehér cuvénket négy fajta fehér szőlőből, míg „Vörös cuvée”-t öt fajta vörösbor házasításával készítjük el. Az illatos fajtákból készített borok esetében, az erjedést követően a bort rövid ideig kór-tartályban érleljük, míg készen állnak a palackozásra. A testesebb borokat 3-8 hónapos fahordós érlelés után lepalackozzuk, majd 10 hónapon át a palackokban érleljük. Majd ezt követően jön a cimkézés, dobozolás és mehetnek eladósorba.
Hírek, Érdekességek