Régi álmom volt a borászat, mégis első nagy szerelmem a repülés lett és tart még ma is. A 40 éves mezőgazdasági repülés során rengeteg tapasztalatot szereztem a növénytermesztéssel kapcsolatban, ami irányadó volt saját ültetvényeink gondozásában. Többek között ennek is köszönhető a Laczkó borok minősége.
Koktélok készültek borainkból
Különböző ízvilágú borkoktélok készültek azon kedves borkedvelők örömére, akik szeretnek kísérletezni az ízek kombinálásával. A receptek kifejezetten a Laczkó Borház boraihoz lettek összeállítva, melyek hamarosan elérhetőek lesznek facebook oldalunkon.
Pincénk már Mátyás király korában is megvolt
Ezt támasztja alá az a tény, miszerint az 1400-as években a közeli Várdombon vár állott és a pincénkben, oldalágként nyíló 70-80 cm magas alagút ennek a várnak a menekülőútja lehetett. A takarítás során a törmelék alatt egy kerek vízgyűjtő tűnt elő, melynek réseiből jó minőségű karszt víz csordogál.
Így készítünk minőségi borokat
Kézművességünk alapgondolata, hogy boraink készítéséhez a minimális kénen kívül nem használunk fajélesztőket, borászati vegyszereket, tartósító anyagokat. Boraink beltartalmi értékeit, mely az adott évre jellemző, nem módosítjuk, nem növeljük a cukor vagy savtartalmat.