x 

0
Nyomtatás

HAVAS-hegyi PATA VEZÉR 2019

Készítése: Borászatunk nagy QV-je négy fajta borszőlő egybeszüreteléséből született. Így a különböző fajták más és más érettségi fokon más illat és aromavilágot vittek a mustba. A Zenit túléretten, magas cukorfokkal, a teljes érésben levő Rizlingszilváni és a Sauvignon blanc gyönyörű savakkal, míg az Olaszrizling fiatalosan, illat dúsan, ropogós savakkal szállt be a házasságba. Az szőlő bogyózását követően 6 órás héjon áztatás, majd 24 órás mustülepítés következett hűvös környezetben. Egy nappal később az erjedés spontán beindult és 3 hétig tartott. A több hónapos, acéltartályban történt érlelés eredményeként született meg PATA VEZÉR QV-énk, mely egy szalmasárga színű, közepesen testes, finom savakkal rendelkező illatos, száraz fehérbor.
Érlelés: 16 hónapig 1000 l – es kórtartályban
Alkohol: 14,5 % vol
3 175 Ft